Over ons

Bodyfit is gevestigd in een pand wat voorheen functioneerde als werkplaats van een bouwbedrijf. Oude elementen hiervan zijn terug te vinden in het pand en is tevens de basis geweest voor de nieuwe inrichting. Na een volledige metamorfose heeft Bodyfit samen met Fyzio Totaal in januari 2017 de deuren geopend onder de naam: Fitacademy. Bodyfit is een (gecertifieerd preventie NAH) sportcentrum waar Kwaliteit, Kennis en Aandacht de basisbegrippen zijn en tevens de belangrijkste pijlers voor ons team om u als klant te begeleiden.

Wij helpen u graag om het juiste programma samen te stellen en te adviseren welke activiteit het beste bij u past. Dit kan zich bijvoorbeeld vertalen in een actieve groepsles, een individueel fitness trainingsprogramma, Small group, FX8 of personal trainingen (NAH). Tevens beschikken wij over sauna’s en is er op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend gratis kinderopvang! De koffie en thee staan altijd voor u klaar.

Uniek buitenterrein

Bodyfit beschikt over een prachtig outdoor fitnessterrein. Hier kunt u zelfstandig, onder begeleiding of in groepsverband sporten. Wij maken tevens gebruik van ons outdoor fitnessterrein om evenementen plaatst te laten vinden en ook leent het zich uitstekend bij het geven van workshops. Wij zijn blij dat we de sporters van Bodyfit deze extra faciliteiten buiten kunnen bieden. Er is weinig zo verfrissend als trainen in de buitenlucht.

Medische ondersteuning

Het kan zijn dat u via uw huisarts, fysiotherapeut of specialist geadviseerd wordt om te gaan sporten. Door de jarenlange ervaring en kennis zijn wij hierin een goede partner geworden en werken wij sinds januari 2017 onder één dak samen met Fyzio Totaal Tibben. Indien nodig/wenselijk stemmen wij met de desbetreffende partij af hoe ons programma het best aansluit op uw behandeling.

Bodyfit NAH-Preventiecentrum

Bodyfit heeft het keurmerk Fit! Vak NAH-preventiecentrum, (Dit keurmerk is in samenwerking met de Edwin van de SAR Foundation, Hersenstichting Nederland, Vereniging Sportgeneeskunde en Fit!Vak.)

De Edwin van der Sar Foundation en Hersenstichting Nederland hebben de handen ineen geslagen met het project Meet me @ the Gym. In samenwerking met Fit!Vak zijn verschillende beweegcentra waaronder Bodyfit,nu toegankelijk als sportcentrum voor mensen met hersenletsel. Deze sportcentra bieden;

  • Rustige ruimtes
  • Deskundige begeleiding
  • persoonlijke aandacht

Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.