Wat is Circuittraining

Circuittraining is een ideale vorm van krachttraining voor gebruikers op de meest uiteenlopende niveaus. Iedereen krijgt een complete total-body workout, van beginners tot gevorderden. Circuittraining bestaat uit een circuit van meerdere apparaten waarmee de diverse spiergroepen worden getraind. Bij de apparatuur worden geen gewichten betrokken maar wordt gebruik gemaakt van een weerstandsmechanisme. Bij circuittraining staat het trainen op tijd centraal in plaats van het trainen op herhaling.

Is circuittraining iets voor mij?

De weerstand wordt verhoogd met kleine stappen, zodat gebruikers snel resultaat boeken en op die manier gemotiveerd blijven. Concentrische en excentrische bewegingen bootsen alledaagse bewegingen na. De toestellen zijn direct klaar voor gebruik aangezien zittingen of leuningen niet versteld hoeven te worden, waardoor er een zeer tijdsefficiƫnte training ontstaat.

Hoe ziet een circuittraining eruit?

Bij circuittraining wordt getraind door Kracht- en cardiostations door elkaar af te werken in een bepaald tijdsbestek. Tijdens Circuittraining wordt daarom met een stopwatch gewerkt als tijd indicator. Staat de stopwatch op tellen dan wordt er een oefening gedaan. Stopt de stopwatch dan wordt er gewisseld van oefening of kan er gerust worden.