Halverwege Gezond Afvallen: “De knop is om!” – Deelnemer Ina Meijer

We hebben 4 weken gehad van het Gezond Afvallen programma. We zitten dus op de helft! Daarom leek het ons leuk om in gesprek te gaan met één van de deelnemers. Ina Meijer vertelt hoe zet het tot nu toe vind gaan.


“De knop is goed omgezet bij mijzelf en ik merk dat ik lekkerder in mijn vel zit.”

Waarom ben je begonnen met het Gezond Afvallen programma?
‘Eigenlijk heel simpel, om af te vallen, net als de meesten eigenlijk die meedoen aan zo’n programma. Ik wilde gewoon strakker in m’n vel zitten want dat was hard nodig… Ik loop al anderhalf jaar hard, maar het gewicht wou niet naar beneden. En dat kwam waarschijnlijk van te veel eten, maar de knop moest gewoon om en daar had ik hulp bij nodig. Dat gaat nu prima!’

Heb je vaker fitness/afvalprogramma’s gevolgd?
‘Ja, ik heb 10 jaar geleden ook een keer een programma gevolgd, met fitness en een maandelijkse weging, maar dat is alweer zo lang geleden. Een jaar of twee geleden heb ik ook een afslankprogramma gevolgd. Dat ging ook aardig goed, toen was ik ook 8 kilo kwijt. Maar dat sluipt er dan toch wel weer bij in.’

Wat waren je verwachtingen vooraf?
‘Ik had eigenlijk geen verwachtingen haha. Ik ben hier toen geweest op de info-avond om te kijken wat het programma is. Het leek mij wel wat, dus toen ben ik er gewoon mee gestart.’

We zijn nu ongeveer 4 weken bezig, hoe vind je dat het gaat?
‘Heel goed eigenlijk! Ik ben al 2,5 kilo kwijt, dus het afvallen gaat gelukkig goed: het vetpercentage gaat langzaam naar beneden en het spierpercentage begint te stijgen, dus dat gaat de goede kant op. Ik vind het lekker om te doen. In het begin was het wel even lastig om het goed te verdelen, omdat ik ook nog 3x per week hardloop. Dat is soms wel wat veel, maar het is goed vol te houden. Het fitness schema vind ik ook erg leuk om te doen, helemaal met de afwisseling van de groepslessen.’

Wat zijn volgens jou de pluspunten van het programma?
‘Ik vind de app vooral heel fijn, zodat je goed je voeding bij kunt houden. Zo ben je toch veel bewuster van dat wat je eet en hoeveel calorieën je binnen krijgt. Ik denk dat ik dat in de toekomst ook wel blijf bijhouden. Dan weet je in ieder geval wat je eet en ook wat je weer verbrand. Gelukkig heb ik genoeg aan de hoeveelheden die ik eet, soms haal ik de calorieën niet eens.’


Zijn er dingen die je lastig vindt binnen het programma?
‘Soms is het nog wel even lastig om de toestellen goed in te stellen, op de juiste standen en zo. Maar gelukkig zijn jullie er wel om daarbij te helpen of om vragen te beantwoorden, dus dat lukt dan uiteindelijk ook wel weer!’

Zou je anderen Gezond Afvallen aanbevelen? En waarom?
‘Jazeker, omdat het resultaat geeft. Natuurlijk weet ik nog niet wat het op de lange termijn gaat doen, maar ik ben erg tevreden met hoe het nu gaat!’

Wat zijn je doelen of plannen na het programma?
‘Ik ga sowieso lekker door met hardlopen, sporten en het bijhouden van de voeding. De knop is goed omgezet bij mijzelf en ik merk dat ik lekkerder in mijn vel zit. Ook het hardlopen gaat makkelijker, door de krachttraining. Ik ga vooral zo door!’

Succes Ina!