Huidige Corona maatregelen bij Bodyfit

HUIDIGE MAATREGELEN VANAF DONDERDAG 19 NOVEMBER: 

  • Groepslessen starten vanaf 19-11
  • Altijd 1,5 meter afstand, ook tijdens gesprekken
  • Alleen individueel fitnessen (geen duo’s)
  • Koffie-, thee- & sportdrank- & zithoek blijft gesloten 
  • Voorlopig (nog) niet reserveren voor fitness

Beste Bodyfitters,

Na de persconferentie van dinsdag 17 november gaan we weer terug naar de ‘oude’ maatregelen van 2 weken geleden. Hierbij de huidige geldende regels vanaf donderdag 19 november, met uitleg:

GROEPSLESSEN

Vanaf donderdag 19 november worden er weer groepslessen gegeven bij Bodyfit.
– Kom het liefst precies op tijd (max. 5 min van te voren)
– Niet voor de zaaldeur wachten 
– Maak eigen materiaal schoon na gebruik
– Houd altijd 1,5 meter afstand

ALTIJD 1,5 METER AFSTAND

We zien steeds meer dat sporters de 1,5 meter afstand tot elkaar minder goed bewaren, bijvoorbeeld tijdens een gesprek voor of na een oefening. Houd je hier alsjeblieft de komende tijd weer extra goed aan, het is een kleine moeite. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor ons als bedrijf. Als we controles krijgen van BOA’s kunnen we flinke boetes of zelfs een sluiting riskeren en dit is voor niemand gewenst. We gaan hier vanaf nu actief op handhaven.

ALLEEN INDIVIDUEEL SPORTEN (GEEN DUO’S)

Als vervolg op bovenstaand punt zien we de laatste tijd vaker dat leden (vooral jongeren) in duo’s fitnessen of samen op één toestel of oefening trainen. Dit is vanaf nu officieel verboden, omdat hierdoor de 1,5 meter niet gewaarborgd kan blijven. Hierbij geldt ook weer het risico op boetes of sluiting door BOA’s. Je mag uiteraard samen naar Bodyfit komen, maar zodra je binnen bent houd je 1,5 meter afstand tot elkaar en train je alleen op één toestel/oefening. We gaan hier vanaf nu actief op handhaven. Bij het negeren van waarschuwingen riskeer je een trainingsverbod. 

KOFFIE/THEE/ZITHOEK BLIJFT GESLOTEN

De koffiehoek en de zithoek blijft helaas gesloten. We citeren hierbij rijksoverheid.nl: “Gelden de maatregelen voor sportkantines ook voor de horeca bij commerciële sportaanbieders? Ja. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.” We vinden dit erg vervelend maar we willen ons zo goed mogelijk aan de geldende regels houden en geen enkel risico nemen (op een boete), zodat we in ieder geval zo lang mogelijk kunnen blijven fitnessen! 

RESERVEREN FITNESS (NOG) NIET NODIG

Op dit moment is de geldende regel: maximaal 30 personen per ruimte. De fitnesszaal heeft 2 ruimtes (inclusief krachtgedeelte) en daarom verwachten wij niet dat we deze norm overschrijden, waardoor het reserveren van een tijdsslot (nog) niet nodig is. Als we merken dat het drukker wordt omdat de groepslessen niet doorgaan en dat we dichter bij deze grens komen op drukke momenten, zullen we ook weer overgaan op reserveren voor fitness. 

Tot slot: bovenstaande regels zijn nodig en klinken misschien streng, maar we willen iedereen sowieso ontzettend bedanken voor het opvolgen van alle regels die op dit moment al gelden. We hebben er vertrouwen in dat we dit ook weer met elkaar kunnen doen! 

⁣Verder willen we je graag nog even wijzen op de bestaande maatregelen. Door ons gezamenlijk hier aan te houden hopen we gewoon geopend te blijven! Alvast bedankt voor je medewerking! 

Gezondheidscheck – Bij het reserveren van een les via Virtuagym of het betreden van de sportschool ga je akkoord met de gezondheidscheck en verklaar je dat je geen griep- of verkoudheidsklachten hebt. Lees deze check goed door. Bij klachten wordt de toegang tot de sportschool geweigerd.⁣

⁣1,5 meter afstand – Dit blijft overal de hoofdregel; bij het arriveren en vertrekken, op een krachttoestel, in de lessen en in de kleedkamer. We hebben door het hele pand met tape vlakken en lijnen gemaakt om je hier makkelijk aan te houden.⁣

⁣Kleedkamers, douches & sauna’s – De kleedkamer en douche zijn gesloten.

⁣Deuren & ramen – Alle deuren en ramen (inclusief de voordeur) dienen verplicht open te blijven staan. De looproute is als volgt: entree via de voordeur, vertrek via de achterdeur.⁣

Airco – De airco in de groepsleszalen blijft helaas uit staan in verband met de circulerende luchtdeeltjes. Door alle deuren en ramen op te zetten en zo veel mogelijk lessen buiten te geven hopen we de hitte de baas te kunnen blijven.⁣

Desinfecteren – Bij binnenkomst is het verplicht om je handen te desinfecteren. Was je handen ook voor en na een groepsles.⁣

⁣Reinigen & schoonmaak – Reinig en desinfecteer apparatuur en de WC na gebruik met het daarvoor bestemde schoonmaakmiddel. De WC’s, cardio-toestellen, trapleuningen en deurklinken worden ook door ons meerdere malen per dag schoongemaakt.⁣

Mondkapje – We verwachten dat het dragen van een mondkapje binnenkort ook in de sportschool verplicht wordt. Waarschijnlijk geldt dit dan alleen tijdens het verplaatsen binnen een ruimte, niet tijdens het sporten zelf. Uiteraard ben je zelf vrij in het alvast dragen van een mondkapje in de sportschool. We houden je hiervan op de hoogte! 

⁣We zijn ons ervan bewust dat dit veel regels zijn om rekening mee te houden, maar het is natuurlijk voor een goede zaak. Heb je vragen of is iets onduidelijk? Laat het ons weten, we helpen je graag! 

Telefoon: 0546 – 57 16 90
E-mail: info@bodyfitwierden.nl

⁣Tot snel!