Tijdelijk gesloten ivm lockdown

15 december:

Beste Bodyfitters,

Zoals jullie vast al hebben gehoord, moeten ook wij als sportschool tot 19 januari dicht. Onhandig, maar zeker niet onoverkomelijk! We hebben namelijk in maart al gezamenlijk laten zien dat fit en vitaal blijven ook op alternatieve manieren kan! We gaan er weer alles aan doen om jullie vanuit huis in beweging te krijgen. Denk hierbij aan materiaal uitlenen, persoonlijke fitness schema’s voor thuis, (online) video lessen en meer. We gaan er gewoon weer (op afstand) een sportief feestje van maken!  

We gaan hier als team de komende dagen druk over brainstormen en zullen de mooie plannen zo snel mogelijk met jullie delen via de website, e-mail en social media. We willen jullie vragen om tot die tijd geduldig te blijven en ons en elkaar te blijven steunen waar mogelijk. Mocht je in de tussentijd toch vragen hebben, dan kun je ons bereiken via info@bodyfitwierden.nl.

Net als in maart blijft onze boodschap: blijf bewegen, blijf gezond en blijf lief voor elkaar. We zijn tijdelijk gesloten, maar nog steeds actief! Tot snel!

 

 

 

 

HUIDIGE MAATREGELEN VANAF DONDERDAG 19 NOVEMBER: 

  • Mondkapje verplicht (niet tijdens het sporten)
  • Altijd 1,5 meter afstand, ook tijdens gesprekken
  • Alleen individueel fitnessen (geen duo’s)
  • Koffie en thee is geopend voor ‘afhaal’
  • Voorlopig (nog) niet reserveren voor fitness

Beste Bodyfitters,

Na de persconferentie van dinsdag 17 november gaan we weer terug naar de ‘oude’ maatregelen van 2 weken geleden, met enkele aanvullingen. Hierbij de huidige geldende regels vanaf 1 december, met uitleg:

MONDKAPJE VERPLICHT

Tot voor kort was een mondkapje binnen de sportschool niet verplicht. De rijksoverheid heeft onze branchevereniging NL Actief echter toch laten weten, dat de mondkapjesplicht ook geldt voor de fitnessbranche.

Voor wie?
De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Het dragen van een mondkapje is een verplichting.

Wanneer?
Voor onze branche betekent dit dat je een mondkapje draagt bij:
– Bij binnenkomst of vertrek
– Lopend van of naar de groepslessen
– Lopend van of naar kinderopvang, de koffiehoek of het toilet

Wanner niet?
– Een mondkapje is niet verplicht tijdens het sporten.
– Ook bij het wisselen van toestel in de fitnessruimte is een mondkapje niet nodig
– Als je zit op een stoel kan het mondkapje af.

Medewerkers
Ook voor onze trainers en medewerkers die in de openbare ruimte werkzaam zijn, geldt de mondkapjesplicht. Als we training geven, zoals in groepslessen, geldt dit echter niet, omdat we dan zelf ‘meetrainen’. Als we zitten, achter de balie, dragen we geen mondkapje, omdat daar een spatscherm aanwezig is.

GROEPSLESSEN

Vanaf donderdag 19 november worden er weer groepslessen gegeven bij Bodyfit.
– Kom het liefst precies op tijd (max. 5 min van te voren)
– Niet voor de zaaldeur wachten 
– Maak eigen materiaal schoon na gebruik
– Houd altijd 1,5 meter afstand

ALTIJD 1,5 METER AFSTAND

We zien steeds meer dat sporters de 1,5 meter afstand tot elkaar minder goed bewaren, bijvoorbeeld tijdens een gesprek voor of na een oefening. Houd je hier alsjeblieft de komende tijd weer extra goed aan, het is een kleine moeite. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor ons als bedrijf. Als we controles krijgen van BOA’s kunnen we flinke boetes of zelfs een sluiting riskeren en dit is voor niemand gewenst. We gaan hier vanaf nu actief op handhaven.

ALLEEN INDIVIDUEEL SPORTEN (GEEN DUO’S)

Als vervolg op bovenstaand punt zien we de laatste tijd vaker dat leden (vooral jongeren) in duo’s fitnessen of samen op één toestel of oefening trainen. Dit is vanaf nu officieel verboden, omdat hierdoor de 1,5 meter niet gewaarborgd kan blijven. Hierbij geldt ook weer het risico op boetes of sluiting door BOA’s. Je mag uiteraard samen naar Bodyfit komen, maar zodra je binnen bent houd je 1,5 meter afstand tot elkaar en train je alleen op één toestel/oefening. We gaan hier vanaf nu actief op handhaven. Bij het negeren van waarschuwingen riskeer je een trainingsverbod. 

KOFFIE EN THEE: ALLEEN ‘AFHAAL’

Het is mogelijk om een kopje koffie of thee voor of na het sporten te nuttigen. Er is echter wel een regel dat dit niet voor groepsvorming mag zorgen. Dus maximaal 3 personen aan de tafel, met altijd 1,5 meter afstand. 

RESERVEREN FITNESS (NOG) NIET NODIG

Op dit moment is de geldende regel: maximaal 30 personen per ruimte. De fitnesszaal heeft 2 ruimtes (inclusief krachtgedeelte) en daarom verwachten wij niet dat we deze norm overschrijden, waardoor het reserveren van een tijdsslot (nog) niet nodig is. Als we merken dat het drukker wordt omdat de groepslessen niet doorgaan en dat we dichter bij deze grens komen op drukke momenten, zullen we ook weer overgaan op reserveren voor fitness. 

Tot slot: bovenstaande regels zijn nodig en klinken misschien streng, maar we willen iedereen sowieso ontzettend bedanken voor het opvolgen van alle regels die op dit moment al gelden. We hebben er vertrouwen in dat we dit ook weer met elkaar kunnen doen! 

⁣Verder willen we je graag nog even wijzen op de bestaande maatregelen. Door ons gezamenlijk hier aan te houden hopen we gewoon geopend te blijven! Alvast bedankt voor je medewerking! 

Gezondheidscheck – Bij het reserveren van een les via Virtuagym of het betreden van de sportschool ga je akkoord met de gezondheidscheck en verklaar je dat je geen griep- of verkoudheidsklachten hebt. Lees deze check goed door. Bij klachten wordt de toegang tot de sportschool geweigerd.⁣

⁣1,5 meter afstand – Dit blijft overal de hoofdregel; bij het arriveren en vertrekken, op een krachttoestel, in de lessen en in de kleedkamer. We hebben door het hele pand met tape vlakken en lijnen gemaakt om je hier makkelijk aan te houden.⁣

⁣Kleedkamers, douches & sauna’s – De kleedkamer en douche zijn gesloten.

⁣Deuren & ramen – De ramen  dienen verplicht open te blijven staan voor ventilatie. De looproute is als volgt: entree via de voordeur, vertrek via de achterdeur.⁣

Airco – De airco in de groepsleszalen blijft helaas uit staan in verband met de circulerende luchtdeeltjes. Door alle deuren en ramen op te zetten en zo veel mogelijk lessen buiten te geven hopen we de hitte de baas te kunnen blijven.⁣

Desinfecteren – Bij binnenkomst is het verplicht om je handen te desinfecteren. Was je handen ook voor en na een groepsles.⁣

⁣Reinigen & schoonmaak – Reinig en desinfecteer apparatuur en de WC na gebruik met het daarvoor bestemde schoonmaakmiddel. De WC’s, cardio-toestellen, trapleuningen en deurklinken worden ook door ons meerdere malen per dag schoongemaakt.⁣

⁣We zijn ons ervan bewust dat dit veel regels zijn om rekening mee te houden, maar het is natuurlijk voor een goede zaak. Heb je vragen of is iets onduidelijk? Laat het ons weten, we helpen je graag! 

Telefoon: 0546 – 57 16 90
E-mail: info@bodyfitwierden.nl

⁣Tot snel!