Opbrengst Spinning Marathon Edwin van der Sar Foundation

Sportcentrum Bodyfit Wierden heeft op zaterdag 7 april, van 12:00 tot 16:00 uur, een Spinning Marathon georganiseerd voor de Edwin van der Sar Foundation, ter ondersteuning van diverse projecten voor mensen met hersenletsel. Tijdens het evenement hebben 50 deelnemers hun uiterste best gedaan op de Spinning Bikes. Samen met de opbrengst van cake- en smoothieverkoop gaat er een totaalbedrag van € 780,- naar de stichting.  

Erkend NAH-preventiecentrum
Bodyfit Wierden is een erkend preventiecentrum voor niet-aangeboren-hersenletsel en maakt onderdeel uit van het project ‘Meet me @ the Gym’. Dit project is opgestart in samenwerking met de Edwin van de Sar Foundation, Hersenstichting Nederland, Vereniging Sportgeneeskunde en Fit!Vak (brancheorganisatie fitness). Bij een NAH-preventiecentrum is het mogelijk om onder deskundige begeleiding en met veel persoonlijke aandacht te trainen in rustige ruimtes. Voor mensen met hersenletsel is het noodzakelijk om te blijven bewegen. Dit verkleint de kans op een terugval, verbetert de hersenfuncties en zorgt voor nieuwe, positieve energie.

Edwin van der Sar Foundation
De Edwin van der Sar Foundation ondersteund diverse projecten rondom de revalidatie, participatie en preventie van hersenletsel. De organisatie treedt als stimulerende en verbindende factor op tussen patiënten, revalidatiecentra, ziekenhuizen, woon-zorglocaties en verzekeraars. Door effectief samen te werk kan de zorg voor de patiënten verbeterd worden en door veel in te zetten op beweging herstellen de hersenfuncties beter. Ook het sociale contact tijdens het sporten is hierbij erg belangrijk.

Een journalist en fotograaf van de Tubantia hebben verslag gedaan van het evenement. Het artikel is hier te lezen.

Bedankt!
Namens Bodyfit bedanken wij:

  • Alle fietsers en bezoekers voor de sportiviteit en het enthousiasme
  • De Edwin van der Sar Foundation voor de medewerking en materialen
  • Pokie voor het springkussen en Sven Veltkamp voor de cake
  • De vrijwilligers voor het helpen organiseren en ondersteunen