Voedingsadvies & coaching - Personal Training

Altijd inbegrepen bij Personal Training van Bodyfit

Je wilt afvallen, daar komt veel bij kijken. De juiste voeding is van onschatbare waarde, alsmede de juiste training. Voedingsadvies en coaching zit bij ons standaard inbegrepen tijdens alle Personal Training sessies. Je leert stap voor stap hoe je jouw voedingspatroon kan aanpassen en dit de rest van je leven zo plezierig en praktisch mogelijk kan houden.

Dit is wat je te wachten staat

– Leer in energiebalans, calorieën, macronutriënten en gezonde producten
– Geen poeders, pillen of crash diëten
– Makkelijke weekmenu’s & handige boodschappenlijstjes
– De beste training voor jou tijdens het afvallen
– Bewustwording door coaching tijdens en naast de trainingssessies

Intake
Voordat we beginnen wordt je gekoppeld (indien naar keuze) aan een van de trainers. Deze maakt inzichtelijk wat je gewicht, vetpercentage, conditie en kracht is. Daarna gaan we samen kijken naar jouw (haalbare) doelen. Na een paar weken evalueren we deze en kijken we eventueel naar een vervolgtraject. We maken gebruik van een uitgebreide voedingsapp die al het gokwerk wegneemt.

Energiebalans 
Met energiebalans bedoelen we in dit geval ‘de verhouding tussen energie (kilocalorieën) dat wordt ingenomen via voeding en de energie (kilocalorieën) die het lichaam verbrand om alle processen de hele dag te laten draaien. Jouw lichaam verbrand elke dag een vast aantal calorieën om ‘in leven te blijven’. Dit is de werking van organen en andere processen in het lichaam, dus zelfs als je de hele dag niks doet, is die verbranding nog steeds in werking. Verder komt hier de energiebehoefte van de activiteiten die je elke dag doet bovenop. Bij iedereen komt dit optelsommetje op een ander getal uit (aantal kilocalorieën).

Caloriebehoefte berekenen
Hoeveel je dus nodig hebt hangt af van je standaard verbranding en de activiteiten dat je per dag/week onderneemt. Door te kijken naar jouw huidige staat en de activiteiten die je doet, in combinatie met de trainingen komen we tot een bepaald onderhoudsniveau. Vanuit deze basis berekenen we een geschikt aantal calorieën die je dagelijks dient te eten om je doel te bereiken.

Macronutriënten 
Wat je eet is net zo belangrijk als hoeveel je eet. Hierbij bedoelen we de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten. Eiwitten zijn de bouwstenen voor je lichaam en je spieren. Veel eiwitten eten is bevorderlijk voor het afvallen, omdat ze meer verzadigen. Koolhydraten en vetten zijn echter ook nodig voor het lichaam. We kijken naar de beste balans en passen dit op jouw training en leefstijl aan.

Gezonde producten
Producten zoals groente, vlees en vis bevatten niet alleen veel vitamines en mineralen, maar hebben ook een aanzienlijk hoger vocht gehalte. Daardoor zitten in deze producten automatisch minder calorieën wat betreft hoeveelheid. We leren je de gezonde producten uit te zoeken die je lekker vindt en lekker kunt bereiden. Tevens leren we je dat het niet erg is en juist een voordeel kan zijn om ongezonde producten met mate te eten.

Gedrag en motivatie
We leren je bewust te worden met eten, door je te laten inzien hoe je gezond en veelzijdig kan eten. Dit is een van de belangrijkste dingen om te leren, omdat je dit voor de rest van je leven mee kan nemen. Het geeft inzicht en motivatie, het verbetert je smaakpupillen zodat je meer kan genieten van gezonde en ongezonde producten en de hoeveelheid altijd kunt inschatten, met de voedingsapp als back-up.

Voeding en personal training
Al met al krijg je bij Bodyfit een compleet pakket aan inzichten, methodes en hulpmiddelen voorgeschoteld die je gaan helpen om jouw doel te bereiken! Hiermee kun je ook na het Personal Training traject desgewenst op gewicht blijven, afvallen of aankomen.

Ben jij gemotiveerd na het lezen van dit verhaal om aan de slag te gaan?

Gratis proeftraining
Probeer een gratis proeftraining om te zien of Personal Training iets voor je is. Ervaar zelf de voordelen van deze manier van trainen door middel van een gratis proeftraining. Wij laten je graag zien dat het de investering in jezelf waard is. Vraag nu een gratis proeftraining aan via onderstaand formulier.