Resultaten Gezond Afvallen: -63 kg vet in totaal!

Het Gezond Afvallen programma is afgelopen! De deelnemers zijn 8 weken lang de strijd aan gegaan met de overtollige kilo’s en hebben ontzettend goed hun best gedaan om gezond en fit af te vallen. En dat is gelukt! In totaal is de groep van 18 personen 63 kg vet verloren. Een uitstekende prestatie! Hieronder een aantal van de gemiddelde resultaten van alle deelnemers, inclusief een korte toelichting. 

Totaal gewicht
Start totaal: 1611,5 kg
Eind totaal: 1552 kg
Verschil totaal: -59,5 kg
Verschil per persoon (gemiddeld): -3,3 kg

Vetpercentage
Start gemiddeld: 40,8%
Eind gemiddeld: 38,2%
Gemiddeld per persoon: -2,6%

Vet in kilogram
Start totaal: 658,8 kg
Eind totaal: 595,8 kg
Verschil totaal: -63 kg
Verschil per persoon (gemiddeld): -3,5 kg

Spierpercentage
Start gemiddeld: 25,9%
Eind gemiddeld: 27,1%
Gemiddeld per persoon: +1,2%

Spieren in kilogram
Start totaal: 418,1 kg
Eind totaal: 421,6 kg
Verschil totaal: +3,5 kg
Verschil per persoon: +0,2 kg

Uitschieters
Meest afgevallen: 8,2 kg
Meeste spieren aangekomen: 1,7 kg

Een gemiddeld gewichtsverlies van 3,3 kg in 8 weken is eigenlijk perfect. We richten namelijk altijd op ongeveer 0,5 kg per week. Als je meer afvalt (door bijvoorbeeld nog minder te eten) heb je kans dat je ook veel spiermassa verliest. Zoals jullie hebben kunnen lezen in de eerste blog is dat niet verstandig.

Als je kijkt naar ‘vet in kilogram’ is het zelfs nog iets hoger: gemiddeld -3,5 kg per persoon. De deelnemers zijn namelijk ook gemiddeld 0,2 kg in spieren aangekomen. Dit lijkt misschien weinig, maar voor de eerste 8 weken is dit prima. In de tweede blog heb je kunnen lezen hoe spiergroei (hypertrofie) werkt. Dit proces komt pas na 6 tot 8 weken krachttraining goed op gang, dus dat verklaart waarom het ‘maar’ 200 gram is. Bij ‘gezond afvallen’ is het (vooral in het begin) belangrijk dat je spiermassa behoudt en vet verliest. Dat hebben de deelnemers zeker gedaan!

Het verliezen van vet was natuurlijk niet de enige doelstelling van het programma. Door het doen van krachttraining, de intensieve small group trainingen en de groepslessen zijn de deelnemers véél fitter geworden. In het begin en aan het eind van de 8 weken heeft iedereen een fitheidstest gedaan en daar kwamen ook erg goede resultaten naar voren. Bij iedereen is het uithoudingsvermogen verbeterd en is de kracht toegenomen. Petje af! Daarnaast hebben ze veel geleerd over gezonde en verantwoorde voeding, zodat ze de komende tijd zelf door kunnen blijven gaan met gezond afvallen.

We zijn bij Bodyfit ontzettend trots op de resultaten en willen iedereen nogmaals bedank voor deelname. Begin mei starten we weer met een nieuw programma van 8 weken, dus houdt de website en onze Facebookpagina in de gaten als je wilt deelnemen!