Gezond Afvallen #3 – Resultaten en meningen: gemiddeld -4,5kg en ‘zeer tevreden!’

Gezond Afvallen #3 was weer een groot succes! In de weken voor de kerst zijn 9 deelnemers de strijd aangegaan met hun overgewicht. Op een gezonde en verantwoorde manier zijn ze gemiddeld 4,5 kilo per persoon afgevallen in 8 weken! Lees verder voor de volledige resultaten en hoe de deelnemers het programma hebben ervaren.

Cijfers zeggen veel, maar meningen zijn net zo belangrijk. We hebben alle deelnemers gevraagd om een evaluatieformulier in te vullen. Een aantal meningen over het programma op een rij: 

“Ik vond het heel prettig dat je zowel in de groepslessen als met het fitnessprogramma zelf kunt bepalen wat goed voelt en hoe ver of zwaar je wilt gaan. Op een prettige manier grenzen opzoeken en verleggen!”

“Ik heb veel geleerd waar ik zelf verder mee kan. Verwacht geen begeleiding meer nodig te hebben, wellicht een stok achter de deur”

“Ik ga zeker door op de ingeslagen weg, het voelt goed en ik voel me er goed bij!”

“Door een blessure soms zwaar maar er werd altijd een vervangende oefening aangeboden”

“Het niveau van de schema’s was zwaar, maar wel goed te doen! Positief dus!”

“De mentale begeleiding was prima en de afwisseling in de oefenstof was ook goed!”

“Ik vond het een fijn programma om de 1e stap weer te zetten. Een duwtje in de goede richting!”

“Goed initiatief, gezond afvallen, vooral de stok achter de deur en het wekelijks wegen.”

Resultaten
Dan nu de resultaten. Halverwege het programma (na 4 weken) stond de teller op -22kg in totaal. Aan het eind van het programma zijn de 9 deelneemsters gezamenlijk 40.6kg afgevallen! Dat is een gemiddelde van -4.5kg per persoon! Gemiddeld zijn ze -2,7% vet verloren, wat neerkomt op een gemiddelde daling van 3.7kg vetmassa per persoon. Dit betekent dat er gemiddeld ook 0.8kg vetvrije massa is verloren. Dit is normaal. Sterker nog, deze verhouding (17% spieren, 83% vet) is erg goed! Normaal gaan we uit van 25-33%. Tot slot nog de onder- en bovengrens: de persoon met het minste gewichtsverlies is 3.1kg afgevallen, degene met de grootste daling verloor 6.7 kg!

De deelnemers hebben ons ook een cijfer gegeven voor het programma en de begeleiding. Met twee 10’en, twee 9’ens, veel achten en één 7 hebben we een gemiddelde 8.6 gescoord! Hier zijn we erg trots op! 

4 februari starten we weer met een nieuw programma van 8 weken, de inschrijving voor de informatieavonden (op 29 en 31 januari) is geopend! Meld je vrijblijvend aan voor één van de twee dagen. Let op: er zijn slechts 15 plekken beschikbaar!