Resultaten Gezond Afvallen – gemiddeld 4kg per persoon!

De 2e lichting van ons Gezond Afvallen programma is weer klaar! De 15 deelnemers hebben 8 weken lang hun best gedaan om op een gezonde manier af te vallen en fitter te worden. Ook deze groep heeft het weer fantastisch gedaan. Hieronder een opsomming van de gemiddelde resultaten van alle deelnemers, inclusief een korte toelichting. 

De tussenstand op de helft van het programma stond op 24 kg. Na 8 weken hebben de deelnemers dit ruim verdubbeld! Gezamenlijk afgevallen: 60,0 kg!

Gemiddeld gewichtsverlies
Gezamenlijk afgevallen: 60,0 kilo
Gemiddeld startgewicht: 90,1
Gemiddeld eindgewicht: 86,1
Gemiddeld gewichtsverlies: precies 4 kilo

Onze richtlijn bij het afvallen is 0,5 kilo per week – dit is dus precies waar we gemiddeld op uit zijn gekomen. Onze complimenten voor de deelnemers! – en ook een beetje voor onze methode, want die werkt blijkbaar goed 🙂

Uitschieter: één van de deelnemers is in 8 weken 7,8 kilo afgevallen, waarvan ook nog een heel groot deel vet. Erg knap!

Vet vs. Spieren
Gemiddeld vetpercentage start: 39,2%
Gemiddeld vetpercentage eind: 37,5%
Gemiddeld KG vet start: 36,3
Gemiddeld KG vet eind: 33,1 = (-3,2)
Gemiddeld spierverlies = 0,8

Van de 4 kilo die de deelnemers gemiddeld per persoon zijn afgevallen was gemiddeld 0,8 kilo spieren. Dat is erg goed! Normaal houden we rekening met een spierverlies van ongeveer 33% bij het afvallen. In dit geval is dit maar 20%. Door het doen van krachttraining en het eten van voldoende eiwitten kun je dit dan ook zo veel mogelijk voorkomen. Bij ‘gezond afvallen’ is het (vooral in het begin) belangrijk dat je spiermassa behoudt en vet verliest. Dat hebben de deelnemers zeker gedaan!

Naast het verlagen van het vetpercentage was het fitter worden ook een doel voor de deelnemers. Dit hebben we dan ook getest door het uitvoeren van fitheidstest op kracht en uithoudingsvermogen. Ook hier zagen we uitzonderlijk goede resultaten waar iedereen erg trots op mag zijn.

Kennis over voeding
Tot slot hebben we gemerkt bij de evaluatie dat iedereen erg tevreden is over de kennis die ze hebben opgedaan over de voeding. Hierdoor weten ze precies hoe ze ook na het programma door kunnen gaan met een gezonde levensstijl én met afvallen.

Als trainers van Bodyfit zijn we wederom erg trots op de kandidaten en we willen dan ook iedereen bedanken voor de deelname. Begin oktober starten we weer met een nieuw programma van 8 weken, dus houdt de website en onze Facebookpagina in de gaten als je wilt deelnemen!