Zoek

Begeleiding

FITNESS: ÁLTIJD TRAINEN MET BEGELEIDING

Persoonlijke begeleiding staat bij ons op nummer 1. Goede begeleiding bij fitness en krachttraining voorkomt blessures en is de sleutel tot een succesvol resultaat. Trainen met begeleiding is daarom standaard inbegrepen bij alle abonnementen van Bodyfit. Lees hier waarom we dit belangrijk vinden en hoe onze trainers te werk gaan om jou optimaal te helpen.

Blessures voorkomen

Fitness en krachttraining is vaak een individuele sport. Hoewel er natuurlijk ook groepslessen zijn en je soms samen traint, voer je de meeste oefeningen alleen uit. Omdat je spieren en gewrichten bij krachttraining vaak onder grote druk komen te staan, is het eigenlijk raar dat het niet gebruikelijk is om ‘les’ te krijgen in deze sport. Veel mensen die met fitness beginnen doen het zelf, zonder begeleiding. Dit kan risico’s met zich meebrengen, als je niet precies weet hoe je een oefening moet uitvoeren. Als het mis gaat, gaat het vaak ook goed mis en zit je met een blessure waar je niet op zit te wachten.

Helpen, corrigeren, uitleggen en motiveren

Dit willen wij te allen tijde voorkomen, door iedereen die bij ons traint persoonlijke begeleiding te bieden. Onze trainers zijn ervaren, hebben kennis van het menselijk lichaam, de verschillende bewegingen die je maakt bij krachttraining en de oefeningen die hierbij horen. Wij hebben een passie voor de sport en een persoonlijke drang om mensen te helpen om gezonder te worden en meer uit het leven te halen. Daarom zorgen we ervoor dat er altijd minimaal één trainer aanwezig is in de sportschool, voor hulp, uitleg of motivatie.

Focus op techniek

Sporten bij Bodyfit begint met een intakegesprek, waarin we jouw blessures, sportverleden, doelen en wensen bespreken. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk fitnessschema op dat je gaat helpen om jouw doelen te bereiken. Vervolgens plannen we samen een afspraak in van één uur om het schema helemaal met je door te nemen. We doorlopen elke oefening, leggen uit waar je op moet letten en focussen hierbij vooral op de techniek van de oefening.

Evalueren en analyseren

Ook plannen we direct een evaluatiemoment in over 6 tot 8 weken. Tijdens het evaluatiemoment gaan we samen analyseren hoe het de afgelopen tijd is gegaan met de oefeningen en maken we afspraken over het eventueel aanpassen van jouw schema. Mocht er een nieuw schema uit voortkomen, plannen we uiteraard ook tijd in om dat schema uit te leggen. Dit proces blijft zich herhalen, zodat je altijd verzekerd bent van goede begeleiding en een optimaal resultaat. Tussentijds zijn we altijd aanwezig voor vragen. Onze trainers kunnen je ook ongevraagd corrigeren, als wij zien dat een oefening foutief uitgevoerd wordt of simpelweg zien dat iets beter kan. Dit is geen kritiek of afkeuring, maar komt voort uit de drang om jouw prestatie te verbeteren.

Extra begeleiding

Naast de standaard begeleiding met een fitnessschema, bieden we ook extra begeleiding aan in de vorm van Personal Training. Met 1-op-1 training hebben wij als trainer continu zicht op het trainingsproces en kunnen we op elk moment ingrijpen, motiveren of bijsturen. Iets voor jou? Lees hier meer over op deze pagina.

Behoefte aan begeleiding?

Ben je al lid maar heb je op dit moment nog geen persoonlijk fitnesschema? Of heb je vragen over bepaalde oefeningen? Trek aan de bel! Onze trainers staan klaar om je te helpen! Je kunt bij de balie een afspraak maken met Sander, Benjamin, Randy of Ivonne. Ben je nog geen lid maar wil je graag beginnen met fitness en krachttraining? Maak een afspraak voor een vrijblijvende proefles door te bellen naar 0546 – 57 16 90 of te mailen naar info@bodyfitwierden.nl.

Vraag hier je gratis proefles aan

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.